måndag 7 februari 2011

Sallad till maten, eller vanlig matsallad

Sallad till maten, eller vanlig sallad? Det bestämmer du.

En måltid ska alltid innehålla sallad på tallriken, dels för att det är nyttigt och för att det ser finare ut.
Det finns olika sorters sallader som man kan göra för flera dagar ifall man inte har tid, som du bara ställer fram till lunchen eller middagen, som t.ex vitkålssalad eller pizzallad.
Men det vanligaste och kanske bästa är att hacka isbergssallad, gurka och tomat och ta fram just då.

Om du nu skulle få för dig att äta fisk så vill du kanske inte ha pizzasallad till det, ta då fram rivna morötter och ärtor.
Låt bara din fantasi sätta gränser för vad du kan blanda i din sallad, det är ju trots allt du som ska njuta av den.
Det är samma princip med fruktsallader.

Nedan har jag kommit på en sallad som håller sig i kylen några dagar:

Ingredienser:


1 stor paprika
½ klyfta isbergsallad
1 stor tomat
½ gurka

Gör så här:

Tvätta av paprikan, isbergsalladen, tomaten och gurkan.
Skär dom sedan i små bitar, blanda ihop och tillsätt lite krydda (valfri) samt någon slags vinäger eller ättika som det så fint heter, rör om och tillsätt lite salt, och vips, du har nu en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar